Portugal

Hotell Orter

Portugal

Portugal ligger på den Iberiska halvön i sydvästra Europa. Portugal gränsar till Spanien i norr och öster och har kust mot Atlanten i väster och söder. Till Portugal hör också ögruppen Azorerna som ligger i Atlanten väster om Portugals fastland och ön Madeira som också ligger i Atlanten, men sydsydväst om Portugal. Portugals huvudstad är Lissabon.

Med sitt milda och därmed gästvänliga klimat, 3 000 soltimmar per år och 850 km av fantastiska stränder längs Atlantkusten - så är Portugal det perfekta semestermålet året runt. Portugal är det land, som har de äldsta gränserna i Europa, det finns ett omväxlande landskap - alltid inom nära räckhåll, massor av fritidsaktiviteter och ett unikt kulturarv, där det traditionella och nytänkandet smälter samman i perfekt harmoni. Portugals utsökta mat, fina viner och gästvänliga befolkning gör landet till ett turistparadis av högsta kvalitet.

Till följd av Portugals tidigare omfattande kolonier är portugisiska det sjätte största språket i världen. Endast en mindre andel av de portugisisktalande bor i Portugal.

Portugal som resmål är känt bland annat för sol och bad. Hög kvalitet på golfbanor och många banor att välja mellan. Portugal är ett utmärkt land för surfing, inte minst längs västkusten där det ofta är mycket vågor. Lissabon är en relativt liten och charmig huvudstad, med backiga gator, spårvagnar och uteserveringar. Maten i Portugal är god och enkel och det är  lätt att få färsk fisk och goda fiskgrytor. Det är relativt billigt, vilket gör att det är lätt att unna sig goda middagar på restaurang. Portugal är känt för portvin och kakel i alla världens olika färger och mönster. 

Vi är helt säkra på att ni kommer att ha en fantastisk semester med mycket upplevelser när ni besöker i Portugal. 

Vem reser hit: Alla som vill ha ett prisvärt resmål med stor gästvänlighet, mycket att uppleva och göra året om. 

När:
Ett året runt resmål.

Vart:
Ligger i Europa med kustremsan mot Atlanten.

Flygtid
: Ca 4 timmar från Skandinavien.

Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar