Spanien

Hotell Orter

Spanien

Spanien ligger i sydvästra Europa på den Iberiska halvön. Landet gränsar i söder och öster till Medelhavet samt en landgräns till Gibraltar. I norr gränsar landet till Frankrike och Andorra samt i nordväst och väster till Atlanten och Portugal. I Spanien ingår även ögrupperna Balearerna i Medelhavet (bla Mallorca och Ibiza) och Kanarieöarna. Det bor ca 50 miljoner invånare i Spanien och huvudstaden är Madrid.

Det Spanska fastlandet är en spännande destination för alla typer av resor. Spanien är ett land med stor geografisk och kulturell mångfald och det finns allt från grönskande ängar och snötäckta berg till stora myrar och öknar i sydost. Klimatet som är behagligt året runt tilltalar oss Skandinaver och Spanien har legat på topplistan som resmål i över 30 år. 

Huvudspråket som talas är spanska men språk som innehar viss officiell status är också katalanska, baskiska, galiciska och aranesiska. 

Spanien är ett av världens största turistländer och mottar ca 60 miljoner turister per år och då förstår man att här finns mycket att välja mellan för att passa alla olika människors intressen. Sol och bad står högt på listan medan golfarna vallfärdar hit för att välja mellan mängder av olika golfbanor. Här finner man också ett kul och hett nattliv, många kulturella regioner och historiska städer och långa restaurangbesök för att njuta av den spanska maten är en hel sysselsättning och man gillar mat.

Spanien har många kända resmål både längs kusten och inne landet samt alla öar som tex Mallorca och Kanarieöarna. På fastlandet är resmålen Costa blanca och Costa del sol mycket kända. När man reser till Costa Blanca flyger man till Alicante och andra kända orter som Benidorm och Torrevieja hittar man här. Reser man till Costa del sol så flyger man till Malaga och här finner man orter som Torremilinos, Fuengirola och Marbella.  

Vi är helt säkra på att ni inte kommer bli besvikna på ert val av resmål utan ni kommer att få en fantastisk semester med mycket upplevelser och härliga minnen att ta med er hem.

Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar