Turkiet

Hotell Orter

Turkiet

Turkiet - Landet där öst möter väst och Europa möter Asien. 

Turkiet har väldigt mycket att erbjuda för de allra flesta. Lata och härliga dagar på stranden, låga priser, tebjudningar i basarerna, traditionell gästfrihet, festnätter utan slut för dem som söker det. Och maten: kryddiga och exotiska matupplevelser.

Det turkiska köket anses vara bland de bästa i världen. Maten är både enkel och varierad och som i alla ”stora” kök läggs stor vikt på ingrediensernas kvalitet. Det turkiska kökets rikedom beror på många olika faktorer; de lokala råvarorna, influenser från det ottomanska riket och de olika kulturer som genom historien har befolkat och påverkat landet. Turkisk mat har inspirerats av Centralasien, Mellanöstern, Grekland och Balkan. Helt enkelt en historisk ”cross over” av många olika kulinariska traditioner som givit det ett stort register och variation, ofta med regional anknytning.

Turkiet har många härliga, soldränkta stränder. Det finns också många All Inclusive-hotell med vattenparker. Hotellen håller generellt sett en hög standard, självklart varierar det beroende på vilken prisklass du väljer, men du kan alltid förvänta dig hög service och den berömda Turkiska gästfriheten.

Det finns mycket att upptäcka för dig som besöker Turkiet; en rik och varierad natur, historiska platser, sol, stränder och aktiviteter av alla olika sorter och slag. Spelar du t.ex. golf så finns många banor och golfanläggningar av riktigt hög klass.

Turkiet har under de senaste åren gjort stora investeringar i infrastruktur och stadsutveckling, särskilt inom transportinfrastruktur som restaurering och modernisering av befintliga flygplatser och flygterminaler. Även helt nya flygplatser har byggts. Att resa till och inom Turkiet är enkelt och smidigt.

Våra resmål ligger vid den Turkiska medelhavskusten i Antalya provinsen där stränderna och sol/bad säsongen är längre. Området bjuder på ett mycket behagligt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda vintrar. Under våren, april-maj, och hösten, september-oktober, liknar det väldigt mycket en svensk sommar med temperaturer på ca 20-30 grader. Under juni, juli och augusti är det mycket soligt och varmt, ibland över 35 grader. November bjuder fortfarande på behaglig värme, runt 20 grader, även om nederbörden ökar ju senare på året man kommer. Januari och februari är de kallaste vintermånaderna med omkring 12-15 grader dagtid och de månaderna har tillsammans med december flest regndagar.

Turkiet är det varmaste och solsäkraste landet runt Medelhavet.

Vem reser hit: Alla som vill ha ett prisvärt resmål med hög service, mycket att uppleva och göra året om. 

När:
Ett året runt resmål.

Vart:
Räknas till Europa med kustremsan mot Medelhavet trots att det till större delen ligger i Västasien.

Flygtid:
Ca 4 timmar från Skandinavien.

Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar