Information Gällande Coronaviruset/COVID-19

Generell Information

Senast uppdaterad
Datum: 3/28/2020
Tid: 12:00

Utrikesdepartementet (UD) har gått ut med en avrådan mot alla icke nödvändiga resor till samtliga länder från och med 13nde mars fram till den 14nde april. Vi följer självklart deras rekommendationer och ställer därför in alla våra resor fram till den 16nde april.

Alla ni som har resor inbokade under den perioden kommer att bli kontaktade, ni behöver inte kontakta oss, då det av naturliga skäl är många som försöker nå oss just nu.

Det vi upplever nu är väldigt speciellt. Aldrig någonsin har världen upplevt något liknande, rese-, turist och transportbranschen globalt står inför utmaningar vi aldrig har sett förr. Vi vet – känner – och tar vårt ansvar. På grund av denna unika situation pågår samtal och diskussioner mellan myndigheter, statens representanter, regeringen och branschens olika parter och intresseföreningar. Vi följer noggrant utvecklingen och de beslut som dessa samtal resulterar i och kommer att agera utifrån detta. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillhandahålla aktuell information om utvecklingen.

Vi hoppas att alla mår bra och får ha hälsan i behåll. Det är det allra viktigaste av allt. Var rädda om er och vi hoppas att vi alla snart kan återgå till mer normala förhållanden och vi att vi ses någonstans i världen utan att behöva oroa oss för vårt välbefinnande.

Om ni inte hittar den information ni söker här, eller önskar ändra er resa m.m. så är ni självklart välkomna att kontakta oss. Tänk på att det är många som kontaktar oss nu så svarstiderna är längre än vanligt. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss via email så återkommer vi i turordning så snart det är möjligt.

Email: customersupport@golfeen.com
Telefon: 08 410 66 509

Nyttiga länkar för information:
UDs reseinformation https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/
Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/
Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/

UD har även en app, UD Resklar, som bl.a. ger push notiser vid uppdateringar. Läs mer och ladda ned där du där du hämtar dina appar.

FAQ

Nuvarande situation

Om du har en inbokad resa fram till och med 16nde april

Alla våra resor är inställda till och med 2020-04-16. Från och med 2020-04-17 återgår vi till ordinarie program förutsatt att reserestriktionerna inte utökas.

Samtliga resenärer som varit inbokade för resa fram till 2020-04-16 har eller kommer inom kort att bli kontaktade av oss. Ni behöver inte ta kontakt med oss.

För de som befinner sig på resmålet

Hemresor – Information om din hemresa

Samtliga resenärer som befunnit sig på våra resmål har rest hem och inga resenärer befinner sig på våra resmål förutom de som själva valt att vara kvar och flyga hem det ordinarie flyget.

Vad händer om hemresan tidigareläggs/ resan avbryts?

Samtliga resenärer som befunnit sig på våra resmål har rest hem enligt programmet och inga resenärer befinner sig på våra resmål.

Vad gäller för de som har hemresan bokad med reguljärflyg?

Kontakta oss så snart som möjligt för information, hjälp och råd

Information gällande situationen i:

Turkiet

Turkiet har ställt in flygförbindelserna med ett stort antal länder, bl.a. Sverige, Danmark, Norge och Finland för att minska risken för spridning av Covid-19. Personer som är medborgare i eller som har besökt länderna under de senaste 14 dagarna nekas inresa och i vissa fall även mellanlandning i Turkiet. Inreseförbudet tillämpas också vid Turkiets landsgränser.

Undantag görs för personer som har turkiskt medborgarskap eller turkiskt uppehållstillstånd. Dessa tillåts resa in i Turkiet men måste gå i självkarantän i 14 dagar. Besluten innebär också att turkiska medborgare hindras att resa ut ur landet till de berörda länderna.

Från den 22 mars råder utegångsförbud i Turkiet för personer över 65 år och personer i riskgrupperna för Covid-19. Åtgärden har införts för att skydda personer i dessa grupper mot risken att bli smittad. De svenskar som befinner sig i Turkiet, och som omfattas av utegångsförbudet, bör ta kontakt med personer i sitt nätverk. De uppmanas av myndigheterna att vid behov av assistans ringa nödnumret 112, polisens nummer 155 eller gendarmeriets nummer 156.

Besluten gäller till och med 2020-04-17, men perioden kan komma att förlängas. Ytterligare åtgärder kan komma att införas med kort varsel.

Eftersom situationen förändras snabbt och regler och restriktioner kan förändras med mycket kort varsel så rekommenderar vi att ni även tittar på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/turkiet/ för vad som gäller just nu

Spanien

Sedan den 2020-03-14 råder nationellt nödläge i Spanien med anledning av spridningen av Covid-19. Det innebär bland annat att rörelsefriheten begränsats i hela landet. Det är i princip endast tillåtet att gå ut för att handla mat och andra nödvändiga produkter, besöka vården och banken, gå till jobbet, återvända hem samt för att hjälpa barn, äldre eller andra personer med speciella behov eller vid en nödsituation. Lokala transporter som buss, metro, taxi och tåg har reducerad kapacitet. Man får endast åka bil ensam, och taxi får ha endast en resenär. Barn och personer som behöver assistens får resa med sällskap. Polis och militär har fått utökade befogenheter och kan ge böter till den som går ut utan giltig anledning.

Gränskontroller vid Spaniens landgränser infördes 2020-03-17 och gäller tills vidare. Spanska medborgare, bosatta i Spanien samt de som korsar gränsen på grund av arbete eller som kan bevisa force majeure eller en akut behovssituation får resa in eller ut ur landet.

Det spanska parlamentet beslutade den 25 mars att det nationella nödläget i Spanien förlängs med 15 dagar till och med 2020-04 11

Eftersom situationen förändras snabbt och regler och restriktioner kan förändras med mycket kort varsel så rekommenderar vi att ni även tittar på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/spanien/ för vad som gäller just nu

Portugal

Nationellt nödläge har utlysts i hela Portugal sedan 2020-09- 19nde, och gäller t.o.m. den 2 april, med möjlighet att förlänga perioden. Beslutet innebär bland annat att regeringen får utökade befogenheter att snabbt fatta beslut som bedöms nödvändiga i kampen mot Covid-19, till exempel begränsningar i rörelsefriheten inom landet och över landets gränser och åtgärder för att säkerställa leveranser av livsmedel och sjukvårdsmaterial.

Regeringen har definierat vad det nationella nödläget kommer att innebära i form av restriktioner i rörelsefriheten:

1. För de som är sjuka eller under sjukvårdens aktiva övervakning gäller obligatorisk isolering, på sjukhus eller i hemmet.

2. Personer 70+ eller som tillhör annan riskgrupp bör endast undantagsvis lämna hemmet, och i så fall bara för att handla mat, gå till banken, besöka vården, eller ta kortare promenader av hälsoskäl eller för att rasta husdjur.

3. Även friska personer som inte tillhör någon riskgrupp uppmanas att stanna hemma i så stor utsträckning som möjligt. Undantag gäller bl.a. för resor till och från inköp av mat och kortare utevistelser med barn eller husdjur eller för egen motion.

Tillstånd för att gå ut behöver inte begäras i förväg men polisen kan komma att kontrollera att dekretet följs.

Det förekommer vissa ytterligare lokala restriktioner och situationen förändras snabbt, regler och restriktioner kan ändras med mycket kort varsel så vi rekommenderar att ni även tittar på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/portugal/ för vad som gäller just nu

Bulgarien

Bulgariens parlament beslutade 2020-03-13 att med omedelbar verkan utlysa nationellt nödläge. Beslutet gäller till 2020-04-13. Restriktioner för in- och utresor till landet har införts: Medborgare från länder utanför EU tillåts inte resa in i Bulgarien. Undantag ges för personer som har uppehållstillstånd i något EU-land och är i transit genom Bulgarien, hälso- och sjukvårdspersonal samt transportörer av gods. Inreseförbud gäller även resande från Italien, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Undantag ges i dessa fall för resande i transit genom Bulgarien, samt resande som är bulgariska medborgare och deras familjer, samt personer med uppehållstillstånd i Bulgarien.

21 mars begränsas möjligheterna att resa mellan landets regioner. Resa mellan regioner är tillåtet för personer som ska resa ut ur landet. Man behöver kunna visa en biljett eller boarding kort. Resa mellan regioner är även tillåtet för att söka sjukvård, resa till arbete, eller resa tillbaka till sin hemort. Allmänna transporter mellan regionerna uppges fungera. Besök till parker, lekparker och idrottsplatser förbjuds. Personer över 60 år får besöka mataffärer och apotek endast mellan vissa tider. Sedan tidigare har restriktioner införts för allmänna tillställningar.

Eftersom situationen förändras snabbt och regler och restriktioner kan förändras med mycket kort varsel så rekommenderar vi att ni även tittar på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/bulgarien/ för vad som gäller just nu.

Resor från/till Köpenhamn

Då samtliga resenärer redan återvänt till respektive utreseland och generell reseavrådan gäller så finns för närvarande inga särskilda råd eller regler för avresor från eller till Köpenhamn, de är de samma för samtliga resor. I det fall detta kommer att ändras så uppdateras vår hemsida med aktuell information.

Om du har en inbokad resa från och med den 17nde april

Vad händer om UD förlänger sin avrådan längre än till 14 april?

Om avrådan förlängs till att gälla efter 14nde april så kommer vi att följa de regler och praxis som gäller och inbokade resenärer kommer att få möjlighet att boka om eller få återbetalning enligt dessa.

Av- och ombokning

För avresor fram till maj månads slut av kan ombokning ske utan kostnad. Om resan till vilken resenären bokat om sig till har ett lägre pris än ursprungsresan sker ingen återbetalning. Om resan till vilken resenären bokat om sig till har ett högre pris skall mellanskillnaden betalas. För avresor från och med 01sta juni gäller ordinarie avbokningsregler enligt resevillkoren gällande avbokning eller ombokning.

Vad händer om jag inte betalar min resa?

Om du väljer att inte betala din anmälningsavgift kommer din resa att annulleras automatiskt om inte betalningen sker till Golfeen på den angivna tiden och dagen. Om du behöver avboka din resa och har betalat hela eller delar av din resa är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Om du inte har gjort din slutbetalning debiterar vi inte ett större belopp än anmälningsavgiften men det är viktigt att resan avbokas.

Vad gäller om jag bokar en resa nu för avresa efter 15 april?

Om du bokar en resa nu för avresa efter den 16nde april så har du rätt att avboka eller boka om din resa fram till 14 dagar före avresan. Du måste betala anmälningsavgiften som vanligt (2500 SEK per person för resor till Turkiet, kan variera för övriga destinationer) om det är 21 dagar eller mer kvar till avresan. Återstående betalning skall göras 21 dagar före avresan. Du får full återbetalning av resan om resan avbokas upp till 14 dagar före avresan. Du behöver inte skicka in något läkarintyg eller liknande, du ber bara om att få avboka. Vid avbokning vid 14 dagar eller färre kvar till avresan gäller normala avbokningsregler enligt resevillkoren.

 

Kontakta oss
Meddelande

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

±3 ±7 ±14